Januar

Årets første måned byder på masser af kål, så

hvorfor ikke prøve kræfter med hjemmelavet surkål?

Vejret og årstiden passer også glimrende til

fremstilling af ost, surmælksprodukter og røgvarer.

Danske råvarer i januar

Fisk og skaldyr

Bækørred, Helleflynder, Hummer, Ising, Jomfruhummer, Kuller, Kulmule, Laks, opdræt, Lyssej, Mørksej, Sandart, Skrubbe, Slethvar, Sild, Stenbider, Søtunge, Torsk, Torskerogn, Vildlaks (fredet 16. nov. – 15. jan.), Østers

Frugt og bær

Æbler, Pærer

Svampe

Champignon, Brune champignon, Bøgehat, Enoki, Fløjlsfod, Judasøre, Kejserhat, Portobello, Shii-take, Østershat

Grøntsager

Beder, Grønkål, Gulerødder, Jordskokker, Kartofler, Kinakål, Knoldselleri, Pastinak, Peberrod, Persillerod, Rosenkål, Ræddike, Rødbeder, Rødkål

Højsæson: Julesalat, Hvidkål

Løg

Skalotteløg, Gule løg, Porre

Purløg, Rødløg

Krydderurter

Basilikum, Brøndkarse, Citronmelisse, Dild, Estragon, Karse, Koriander, Kørvel, Merian, Mynte, Oregano, Persille, Rosmarin, Salvie, Spirer, Timian

" Olsens Basisvarer handler om selvforsyning, og hvordan du selv kan lave de fleste af de basisfødevarer, du køber i supermarkedet bedre, sundere, billigere og mere klimavenligt hjemme i dit eget køkken.”

~

Copyright

Olsens Basisvarer 2019