April

April er endnu så kold, at det er muligt at tørre og ryge udendørs,

så hvorfor ikke prøve at ryge

dine egne sild eller laks og nyde resultatet sammen med en hjemmelavet rabarber-dessert?

Danske råvarer i april

Fisk og skaldyr

Bækørred, Fjordrejer, Flodkrebs kun hanner, Havkat, Havtaske, Havørred, Helleflynder, Helt, Hornfisk, Ising, Kuller, Kulmule, Laks opdræt, Muslinger, Pighvar, Regnbuørred, Rejer Nordsø, Rødfisk, Rødtunge, Stenbider, Stenbiderrogn, Søtunge, Torsk, Torskerogn, Vildlaks, Ørredrogn, Østers

Frugt og bær

Æbler

Svampe

Champignon, Brune champignon, Bøgehat, Enoki, Fløjlsfod, Judasøre, Kejserhat, Portobello, Shii-take, Østershat

Høj sæson: Morkel

Grøntsager

Agurk, alm., Babyspinat, Gulerødder, Hvidkål, Jordskokker, Kartofler, Knoldselleri, Peberrod, Peberfrugt, Rabarber, Radiser, Rosenkål, Rødbeder, Salat, Skoleagurk, Spinat, Spirer, Tomater

Løg

Skalotteløg, Gule løg, Porre

Purløg, Rødløg

Højsæson: Ramsløg, selvpluk

Krydderurter

Basilikum, Brøndkarse, Citronmelisse, Dild, Estragon, Karse, Koriander, Kørvel, Merian, Mynte, Mælkebøtte selvpluk, Oregano, Persillem, Rosmarin, Timian, Salvie

" Olsens Basisvarer handler om selvforsyning, og hvordan du selv kan lave de fleste af de basisfødevarer, du køber i supermarkedet bedre, sundere, billigere og mere klimavenligt hjemme i dit eget køkken.”

~

Copyright

Olsens Basisvarer 2019