Sæson: Hele året Maler du selv dit mel, så udnyt de frasigtede skaldele til at lave sundt
og lækkert fiberdrys

” Skaldelene, der sigtes fra, når du selv
kværner dit mel, er oplagte at udnytte til hjemmelavet fiberdrys til
morgenmaden. “

Samlet tidsforbrug: 5 minutter

Reelt tidsforbrug: 5 minutter

Ingredienser:

300 gr. klid
(skaldele)

180 gr. tørrede
økologiske dadler/figner/abrikoser/æbler/bananer

20 gr. økologiske
rosiner

Udstyr:

Foodprocessor/blender

Dehydrator/ovn

Patentglas/lufttæt
beholder

Sådan gør du:

  1. Hæld 300 gr. klid, 180 gr. tørrede økologiske
    dadler/figner/abrikoser/æbler/bananer og 20 gr. økologiske rosiner i
    foodprocessor og blend 2-3 minutter til en ensartet masse.
  2. Spred blandingen ud på bakke/bageplade og sæt i
    dehydrator/ovn med ovnlåge på klem ved 70-80 grader i 1-2 timer til
    fiberdrysset er sprødt og knasende.
  3. Opbevar i patentglas/lufttæt beholder i mørkt
    køkkenskab.

” Hjemmelavet fiberdrys
bør opbevares i patentglas eller anden lufttæt beholder. “

Fif & Råd:

Der er masser af muligheder for at
eksperimentere med smag og sundhed i hjemmelavet fiberdrys.

Prøv fx at tilsætte 1 spsk. flydende honning,
1 spsk. kokosflager, 2 spsk. græskarkerner/sesamfrø/solsikkefrø (ferske) og 50 gr. hakkede hasselnødder/mandler/valnødder til den færdige fiberdrys for at tilføre ekstra smag, vitaminer og sunde, uspolerede Omega-3/6-fedtsyrer.

Mere morgenmad

Havregryn

Sæson: Hele året Afskallet havre er dyrt i indkøb - til gengæld er...

Øllebrød

Sæson: Hele året Danskerne har spist den sunde og nærende grød af brød-rester...

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

" Olsens Basisvarer handler om selvforsyning, og hvordan du selv kan lave de fleste af de basisfødevarer, du køber i supermarkedet bedre, sundere, billigere og mere klimavenligt hjemme i dit eget køkken.”

~

Copyright

Olsens Basisvarer 2019