Amerikanere bruger cups (2,5 dl) til at angive mængden af både tørre og våde ingredienser i opskrifter, og det kan forvirre danskere, der er vant til det metriske vejesystem.

” Her kan du se amerikanske mål omsat til det metriske system. “

Det er nemlig ikke så nemt endda at omsætte ingrediensernes rummål til vægt, for 2,5 dl mel vejer ikke det samme som 2,5 dl sukker, ligesom 2,5 dl ahornsirup ikke vejer det samme som 2,5 dl kokosmælk.

Amerikanske vægtenheder

1 pinch = 1 knivspids1 teaspoon (tsp) = 5 gr
1 tablespoon (tbsp) = 15 gr
1 ounce (oz) = 28,35 gr
1 cup (C) = ca. 240 gr
1 pound (lb) = 454,60 gr
Amerikanske målenheder

1 drop = 0,05 ml
1 teaspoon (tsp) = 5 ml
1 tablespoon (tbsp) = 15 ml
1 fluid ounce (fl oz) = 29,57 ml
1 jigger = 44,36 ml
1 gill (gi) = 118,29 ml (4 fl oz)
1 cup (C) = 236,59 ml (8 fluid ounces)
1 pint (pt) = 473,18 ml (2 cups)
1 quart (qt) = 946,36 ml (2 pints/4 cups)
1 gallon (gal) = 3785,41 ml (4 quarts)
Vægten af 1 cup af forskellige ingredienser

Våde ingredienser:
1 cup smør = ca. 227 gr
1 cup olie = ca. 210 gr
1 cup kokosmælk = ca. 225 gr
1 cup flødeost = ca. 225 gr
1 cup mælk = 230 gr
1 cup vand = 230 gr
1 cup yoghurt = 250 gr
1 cup ricottaost = ca. 250 gr
1 cup peanutbutter = ca. 250 gr
1 cup ahornsirup = ca. 340 gr
1 cup honing = ca. 340 gr

Tørre ingredienser:
1 cup havregryn = ca. 90 gr
1 cup kokosmel = ca. 90 gr
1 cup valnøddemel = ca. 90 gr
1 cup mandelmel = ca. 96 gr
1 cup kakaopulver = ca. 128 gr
1 cup valnødder = ca. 100 gr
1 cup hasselnøddemel = ca. 100 gr
1 cup pekannødder = ca. 100 gr
1 cup parmesan-ost (revet) = ca. 110 gr
1 cup mel = ca. 125 gr
1 cup flormelis = ca. 125 gr
1 cup pinjekerner = ca. 135 gr
1 cup mandler = ca. 140 gr
1 cup hasselnødder = ca. 150 gr
1 cup cashewnødder = ca. 150 gr
1 cup chokoladeknapper = ca. 175 gr
1 cup ris = ca. 185 gr
1 cup sukker = ca. 200 gr
1 cup brun farin = ca. 220 gr
1 cup dadler m/sten = ca. 225 gr
1 cup salt (groft) = ca. 265 gr

Skriv en kommentar

Henry Olsen

Hej,
Jeg hedder Henry, og er manden bag Olsens Basisvarer, der handler om, hvordan du selv kan fremstille familiens basisfødevarer hjemme i dit eget køkken.

Her er opskrifter på en stor del af de basisfødevarer, du køber i supermarkedet, og flere er på vej.

Du får 1. klasses basisfødevarer uden kemi, når du laver dem selv, og undervejs bliver du klogere på, hvad du putter i munden.

God fornøjelse!