Olsens basisvarer

“det mest interessante ved at lave basisfødevarer fra bunden, er muligheden for at kunne eksperimentere med smag, konsistens, farve, konserveringsmetode, holdbarhed og opbevaring m.m.”

Mest læste opskrifter

Sprængt oksebryst

Sæson: Hele året Sprængt oksebryst er en af hjørnestenene i det klassiske danske...

Fiskefars

Sæson: Hele året Industriens fiskefars er proppet med vand og mel, så vil du have friskere,...

Fyldte peppadew

Sæson: Hele året Supermarkedernes udgave kommer hverken smags- eller prismæssigt i nærheden af en...

” sæt dit personlige præg på maden

og bringe smagen til nye højder. “

Læs mere

 

Reportage

Alle kan lave lækre oste

Utilfredshed med smagløse gummioste satte Aase W. Pedersen i gang med at lave sine egne hjemme på...

” Er du træt af industriens standardiserede gummioste uden smag, skulle du måske overveje at gøre som den passionerede ostenørd Aase W. Pedersen fra Silkeborg. “

 

 

Nyeste opskrifter

Hybenmarmelade

Hybenmarmelade

Sæson: August - september Hyben er med sit høje indhold af vitaminer og kostfibre en sand superfood. De kan anvendes til marmelade, puré, the, sirup og suppe - og lindre gigtsmerter. " Hyben overgår alle andre danske...

Choko crunch på 10 minutter

Choko crunch på 10 minutter

Sæson: Hele året Chokolader er altid populære – denne er blandet med puffede kerner, og kan laves i et utal af former og smagsvariationer " Hjemmelavet choko crunch smager forrygende, og er både populære til...

Madtips

Opskrifter

Havregryn

Havregryn

Sæson: Hele året Afskallet havre er dyrt i indkøb - til gengæld er hjemmevalset havregryn langt sundere end...

Gl. modnede sild

Gl. modnede sild

Sæson: August-oktober Modnes efterårets fede høstsild i 12 måneder har du spegesild – men allerede efter 3-6 måneder...

Frankfurtere

Frankfurtere

Sæson: Hele året Alle kan lave lækre hjemmelavede frankfurtere, men giv dig god tid og lad dig ikke skræmme af den...

Øllebrød

Øllebrød

Sæson: Hele året Danskerne har spist den sunde og nærende grød af brød-rester og ølsjatter siden vikingetiden - og...

Tomatpuré

Tomatpuré

Sæson: Juli-september Tomatpuré er velegnet til langtidsopbevaring til vinterens tomatsupper, pizzaer, saucer og...

Tomatpulver

Tomatpulver

Sæson: Juli-september Intet slår den søde og intense umami-smag af pulveriserede solmodne tomater- og hjemmelavet er...

Sprængt oksebryst

Sprængt oksebryst

Sæson: Hele året Sprængt oksebryst er en af hjørnestenene i det klassiske danske smørrebrødskøkken, men smager også...

Mel

Mel

Sæson: Hele året Industriens valsede mel er støvsuget for mineraler, vitaminer, fibre og sunde olier af hensyn til...

Løgpulver

Løgpulver

Sæson: Hele året Der er ingen grund til at betale næsten 500 kr. kiloet for løg-pulver, når du kan lave det langt...

Kærnemælk på 15 min

Kærnemælk på 15 min

Sæson: Hele året Hvorfor betale overpris for mejeriernes snyde-kærnemælk, når du selv kan lave den til halv pris? Her...

" Olsens Basisvarer handler om selvforsyning, og hvordan du selv kan lave de fleste af de basisfødevarer, du køber i supermarkedet bedre, sundere, billigere og mere klimavenligt hjemme i dit eget køkken.”

~

Copyright

Olsens Basisvarer 2019